A Nap körül
Azt is tudom, semmi közöm
nincs ahhoz, mikor költözöm,
az isten dolga ez csupán,
délelőtt lesz vagy délután,
vagy éppen sűrű éjszaka,
ha gőzölög a föld szaga,
s betölti a másfél tüdőt,
ha sietős, idő előtt.
De a vég nem siet, rohan,
helyesen mondva; pontosan
érkezik, mert a föld forog,
ahhoz mérhető a dolog,
nem gyarló emberi szokás,
vagy álomittas látomás
dönti el, meddig élhetek
kedveseim, még veletek.
Felfogható ez nem lehet
még annak sem, ki eltemet,
nem késlekedve, nem hamar,
az áldott földdel eltakar,
amellyel én majd egy leszek,
mint a fákkal a levelek -,
és attól kezdve emberül
keringek majd a Nap körül.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-19 06:20:38
Utolsó módosítás ideje: 2012-03-19 06:20:38