elemi kapcsolat
Víz mellett élnek kik igazak.
Sátraikból hosszú, tiszta sor
menetel, míg foly’ a láthatár;
s megtorpan, ha fölgyűlik a táj.
Udvaraikban lágy, tészta sár
fialja a pénzes halakat.
Nem győzik pucolni napestig.
Szájukon ha szó szól, ha lakat
ujj függ, egyformán vallásosak.
Ige nélkül igézik nedves
urukat, az értük oly kedves
Eleredőt, aki szélcsendes
arcukat örökké igaznak
fordítja, az istenek között.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-03 12:43:41
Utolsó módosítás ideje: 2012-03-04 20:14:35