Juhász Gábor
Felnégyelve
Én vagyok a láng,
mely vízcseppben pislákol,
én vagyok a hő,
mely bíborszínű,
én vagyok a tűz,
mely megperzsel, megláncol, poklokban éget,
és vérző szívű.
Én vagyok a víz,
mely csobbanva elringat,
és én a folyó,
mely örvénybe ránt,
a kék óceán,
mely Hableányt fésülget, s gyöngyökkel díszít
mély partnak falán.
Én vagyok a Föld,
mely mélyében elbújtat,
a kéklő orom,
bús magányodon,
a tágas mező,
mely lepkéket kergetve, színeket tépkedve
álmokat sző.
S én vagyok a lég,
a kettős szivárványkép,
a határtalan,
mély csillagokon,
s én leszek a szél, mely estedben felkap, majd lágyan cirógat,
és mennyekbe von.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-02-19 20:08:06 Utolsó módosítás ideje: 2012-02-19 20:08:06
|
|
|