Bátai Tibor
Ballada
– Hallottad-e hírét
a kerek erdőnek,
a kerek erdőben
zúgó, nagy fenyőknek,
hatalmas fenyőknek?
– Hallottam csak hírét
egy kerek erdőnek,
egy kerek erdőben
őrt álló fenyőknek,
strázsáló fenyőknek.
– Hallottad-e hírét
zúgó, nagy fenyőknek,
zúgó fenyők alatt
múló esztendőknek,
futó esztendőknek?
– Hallottam csak hírét
a zúgó fenyőknek,
zúgó fenyők alatt
lepergő időnek,
elfogyó időnek.
– Hallottad-e hírét
olyan esztendőnek,
mikor megjelölt fák
szép sorban kidőltek,
maguktól kidőltek?
– Hallottam csak hírét
olyan esztendőnek,
mikor egy év alatt
nagy múltú fák nőttek,
szép múltú fák nőttek.
– Hallottad-e hírét
vaddisznónak, őznek,
kikre vadász vigyáz,
s kikre sosem lőnek,
kikre sosem lőnek?
– Hallottam csak hírét
hegyes–éles tőrnek,
mivel vérét venni
jönnek a jövőnek,
jönnek a jövőnek!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-02-06 02:10:01 Utolsó módosítás ideje: 2012-02-06 02:17:05
|
|
|