Elhordta magát az ősz,
s mégis aszfaltba csinált hóangyalt a tél,
csak a katonásan dermed fűszálak jeleznek,
Pókhálóba tört jégtócsa őrzi lábnyomom,
utána szaladok a hópelyheknek,hogy
a gyermeteg nosztalgia ne okozzon csalódást,
Forrónak érzem ujjbegyem pedig fagyott,
nem tudnám kesztyűben megfogni a pillanatot.