Hogy az idő múlik, jaj,
egyre több emléktől búcsúzol,
és a melltartók pántját is
egyre följebb kell húzni.
/Még így is utánad fordulnak/
Tisztul a kép, maszatolnád.
Hányhatod a kereszteket.
Mire észbe kapsz, az idő
kiszáll a címedre, egyenruhában.
Szedegetheted róla a szöszöket.