Véget ér a mondat
Mindig többször, sose kevesebbszer,
a végre már úgy gondol az ember,
mint egy döntő, vesztes ütközetre;
settenkedik egyre közelebbre
az elmúlás: vége a világnak,
tagadása minden változásnak,
annak, akit a változás éltet,
nagy bűn, hogy a halálnak hajt térdet.
Minden végzet elkezdődik egyszer,
nem gondol rá, mikor él az ember,
csak boldog, ha szeret, ölel, csókol,
nem érzi, hogy elég lesz a jóból,
egy keveset félre tenni kéne,
szomorú nap szebbé tételére.
A halál is része lesz az élet
egyik feladatának, ha érted
eljön majd, hát vele kapcsolatban
meg kell tenni, amit a tudatlan
pillanat esetleg megkívánhat:
halálod se érhesse gyalázat!
Az emberélet ha valamit ér,
s az elmúlásig akármit ígér,
egy folytonos, jelképes hasonlat,
ha vége lesz, véget ér a mondat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-26 08:13:37
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-26 08:13:37