Tranzitok 9
I.
úgy lehet, most a csillagok lángja gőzölög
és fent egy asztronauta
az ég alját karcolja meg
és mert egymaga
a sötét permetek
langyába
gőzölög
súlytalanul ússza
ott az árnyakat
II.
nehéz ércek ezek a szavak
és még is mint a mag
az alma vagy a szilva mag
a nehéztől még
a hűvös húsban
ott marad
III.
a mezők szélesen elterülve fekszenek
beléjük botlik egy tücsök
zúg
és összerak
magának házat
a fű között
IV.
rettenetesen hosszú még az élet
…………………………………………….
olyan mint az éjszaka
nem hagy már magára soha
az asztronauta!:)
aki fent
a titkos, sötét egeken
„leng, nem suhan”
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-09 20:29:44
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-09 20:29:44