BÚS SZERELMI DAL II.
Egymagamban bánatosan ballagok
szerelemtől űzött szívvel hallgatok,
hallgatok mert napsugaram elrepült
a szerelem messze tőlem elkerült.
Magányosan elmerengve ballagok
nem ragyognak már felettem csillagok,
nem ragyog már nekem többet a szerelem csillaga
át a légen messze elszáll a szívemnek sóhaja.
Miért szeretlek egyre kérdem Szerelmem
Nálad nélkül nem teljes az életem,
Afrodité Istennőhöz fordulok
mit hoznak majd számomra a holnapok ?
Boldogságot, bánatot, vagy mit kapok
mit mondanak az isteni jóslatok,
mi a sorsa viszonzatlan szerelemnek?
Válaszolj hát, fájószívvel arra kérlek !
Felragyog majd valamikor csillgom
boldogságom egykor vissza majd kapom ?
Vagy örökre boldogtalan maradok
ezt hozzák tán számomra a holnapok?
Szerelemnek Istenasszonya, válaszolj most nekem !
Örökre ily magányos és bús marad az életem ?
Szeretném ha megint újra felragyogna csillagom,
szeretném ha visszatérne napsugaras holnapom.
Zirc, 1982. 01. 22.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.