Ne kérdezd!
Többé ne kérdezd a bokrok alatti csendet,
hol testmeleggel itattam át az estét,
vak kobold szemek titkaim kilesték,
s a tél csókadíszes hófátylán túlra lengett.
Alul maradtam a szellőveréses
lágy kikötő mólóján hangtalan,
hol az izzó nap-köd hullámtalan
fehér, s szétfoszlanak a fényverések.
Átmentem én is a hallgatag parton,
lesütött szemmel., mint az alkony
- még ember lehettem talán..
Rigók nem csúfoltak, dalt nem szórtak
utamra - Kék keresztet rajzolnak
homlokomra az éjszakák.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Háromszög (, 2004)
Kiadó: Püski Kiadó
Feltöltés ideje: 2011-11-02 23:18:53
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-02 23:18:53