Tranzitok 2
I.
valami kimozdíthatott!
előrebukhatott!
sodorhatta villanypásztorok
réz sárga elektronjain
a sárnehéz és
vastagbeton
kristálytiszta lelkem fodrait
de maradj még!
II.
ez a vers nem modern
rég született!
csak nem volt rá idő
ami „rákényszerítette” volna
a „költőt”
hogy kezdjen víziókba
vagy csak írja le amit más már rég leírhatott
és annak a másnak (nem)
volt valakije
aki szívesen lapozgatta volna
és hálából csak egy csókot
vagy egy halk mondatot…
maradj még!
III.
a szemedből az a könny
ami most éppen lecsorog
az Én szememben is ott lakik
és végigperegve simítja
karcolja
és mint a kasza
hasítja is kicsit
füzeted lapjait
és persze a kéz
zsebkendőért matat
halkan felszipogsz
ujjaidban az ösztön
nem találja akit keres
csak azt tudja, hogy van!
és van
vagy nincs
Tökéletes
IV.
Valami kimozdíthatott
előrebukhatott
mint az áram tépte seb
megrogy a súlya alatt
valami
a még semminek
Valaminek
Maradj még
Velem!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-27 21:42:25
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-27 21:42:25