Miért kell verset magyarázni
Miért kell verset magyarázni,
tavaszi napsütésben fázni;
leírtam egy sort, indokoljam,
szépre leltem, kérdezzem, hol van?
Hazudjam: a megfoghatatlant
kezemben tartom, halhatatlant
játszom a nagyokkal, hiába,
így leszek majd örökre kába.
Ha kérdezed: mi volt a célom,
nem válaszolhatok, ha vérnyom
marad utánam, elcsepegve,
ilyenkor már kinek van kedve
spekulálgatni és latolni,
a bűnt magától tova tolni,
hogy életére sem vigyázott,
színész volt és élesben játszott…
Titkait büszkén felmutatja,
a temetőben anyja, apja,
csak ő kóvályog e világon,
már nem marad utána lábnyom…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-24 08:18:55
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-24 08:18:55