Maretics Erika
Az óra
Az óra öreg,
barna dobozában,
a ritmus hangján lüktet
a szobában,
hinta-palinta,
leng a réz inga,
sosem áll meg, nem csügged,
visszhangzó,
csengve bongó,
a jövendővel
vidáman nyelvel,
mint aki csak azt leste,
mikor érek haza este,
barátságos meleg hangon,
monoton mondja tik-tak,
hallom.
Üdvözlésemre csak int,
számlapja rám hunyorít,
csiszolt üveglapja csillan a sötétben,
az idő bújik meg az éj kötényében.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-15 10:37:29 Utolsó módosítás ideje: 2011-10-15 10:37:29
|
|
|