Halálmadár
Tintafekete, morajló ég!
Mindent megrontó, keserű vég!
Sápadtfényű szemednek halotti lángja,
A jeges sötétségben forró fényű fáklya.
Hiába bújok el, képed alattomos madár,
Utánam száll, bárhol megtalál!
Tébolyultan húsomba tép,
Szemében vörös tűz ég!
Halálmadarad sikoltva repül,
S ha a tájra mégis nyugtató csend ül,
Agyamban hallom lihegésed,
És egykedvűen belém mártod késed.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.