Több mint ember
Akarok lenni, mi te vagy:
Fájdalmas pirkadat, háborgó tenger.
S leszek mi mondod, csak el ne hagyj!
Te, ki több vagy mint ember!
Télen: izzó, forró Nap;
Nyáron: fagyottan hulló hó.
Neked nincs mi határt szab;
Te vagy maga a rossz s a jó!
Kőkamrába zárt angyal;
Felhők közt szárnyaló ördög;
Szálló madár, kitárt szárnyakkal;
Porban fekvő, mozdulatlan dög.
Ez vagy Te, s vagyok, mi vagy!
S ha változol, leszek, mi leszel.
Veled változom, csak el ne hagyj!
Te, ki több vagy mint ember!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.