Tûzcsóva az éjben
Elborítja a falut a füst,
Nem látszik a holdfény-ezüst.
Figyelnek a csillag-szemek,
Félelmükben fényük remeg.
Szép fohászok mind elégnek,
Holnap a nap sírva ébred!
Recsegve izzik a gally,
Röpköd a sok parázs-raj.
Mintha a pokol forrna,
Menetel a nagy tűzcsorda.
Mező helyett itt legelnek,
Friss fű híján házat nyelnek.
A menekülők sorra halnak,
És égbeszálló gyászdalnak
Hallatszik a fájó ének,
Könyörgés a süket éjnek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: A halál hitvese (Budapest, 2004)
Kiadó: Korana