A halál hitvese
Hozzád jöttem,
Tespedt lelkek temetője.
Vágyom a változást!
Én a halál szeretője.
Életöröm élt lelkemben,
Míg végül a keserű, kárhozott
Énem, mint tüzes paripa −,
Ide, e temetőbe hozott.
,,Kövess! Mutatok valamit!
Súgta fülembe halkan.
S én követtem mindenek meghódítóját:
A csábítást; változni akartam.
Halálfélelem gyötört,
Végül eladtam lelkem.
A Halál lett kedvesem,
Ezért kell itt lennem.
Esküvőre jöttem hozzád
Tespedt lelkek temetője!
Vágyom a változást,
Én, a halál szeretője.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: A halál hitvese (Budapest, 2004)
Kiadó: Korana