Februári reggel
A főváros szélén februári reggel
Felkel a Nap küzdve a csillag-sereggel
Kint a fákon a madárkák csicseregnek
A téli hidegben kissé dideregnek
Velünk szemben ívelt teniszpálya-sátor
Oldalába szerelt búgó ventillátor
Csak vonatfütty nyomja el őrjítő hangját
Nem hallani tőle a templom harangját
Morajlik a város tompán, ötven Herz-cel
Ébredezünk gyorsan, spórolva a perccel
Csapkodunk, toporgunk, rohanunk, zajongunk
A tömött buszokért bizony nem rajongunk
Nem gondolunk reggel télre és tavaszra
Tévéből sugárzó palesztin Hamaszra
Figyelünk futólag, csak robbantást látva
És csobbanva merülünk nyakig a mába
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.