zivatar előtt
a vasárnapi ebéd utáni csendes pihenő
légyzümmögésből szőtt álmot
anyuka a lugas alatti padon bóbiskol
apu a konyha hűvösében a dikón
fújja a kását arcára borított iparos sapkája
alatt s talán épp öttalálatosa van a lottón és
mehetünk a kutyahegyre lakni nagylócra
hogy onnan nézhessen le minden nap az ő
rég elhagyott falujára
anyuka mindig is tartott tőle hogy egyszer
eljön az a telitalálat
ő inkább arról álmodott hogy a gyerekek
felnőnek és jönnek az unokák és jön ő
a nagymama akit körberajonganak
majd a hálás kisdedek
megdörren az ég szent péter görgeti
a hordókat anyuka felemeli a fejét
kendőt igazít aztán összekapkodja a
tányérokat az evőeszközöket és viszi a
kiskonyhába majd a dinnyehéjat kidobja
a pitvarba végül bogár is a csontjához jut
apu a kijárati ajtóban nyújtózkodik egy nagyot
a sapkát fejére illeszti és bevonul a műhelybe
indul a köszörű élesedik a fűrészlap
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-06-16 12:43:09
Utolsó módosítás ideje: 2011-06-16 12:43:09