A karnagy int
Saját magát utánozza az élet,
saját magát, nem égi másait,
a karnagy int, és felcsendül az ének,
a nap tüzel, az éjszaka vakít.
Te vagy nekem, ki összetartod bennem
a szétesőben lévő kincseket,
amelyekért oly sokszor fenekedtem,
s tiltott gyümölcsként így lettem neked.
A lélek legsúlyosabb betegsége
a közömbösség, többet ér a béke,
előtte még a harc is megfelel,
nem váratlan, csak elkerülhetetlen
a végzet, drágám, megnyugodtam ebben.
A végső bajban mindent merni kell!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-06-01 05:29:19
Utolsó módosítás ideje: 2011-06-01 05:29:19