Ókori vademecum 2.
Diogenész
Szinópét ne kerüld, ha utad ott visz el,
nézd meg a cinikus háza hol állhatott,
ki vásott gyerekek agg nebulójaként.
a lét számkivetettje volt.
§
Éjjel senki se áll ma őrt,
míg elködlenek a szépszavu istenek.
Hallgatsz. Űrteli szél, ha fúj.
Nagy könyvtár a világ, s könyvek a csillagok.
Írd a párhuzamos sorú.
hellén, római múlt dúlt hagyományait.
Plutarkhosz a neved, Delphoi-i pap vagy és
dús Khairóneia szült. tanút.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-28 11:46:18
Utolsó módosítás ideje: 2011-06-01 03:00:39