Királyt nem keresnek
Csak pár darab idióta vászon,
kifeszítve, lealapozva.
Isteneset lehet rajtuk játszani,
teremtőset. Rég nincs már mit festeni,
vagy csak én nem tudok.
Az is lehet,nincs kinek.
Túl sok festő is van,vizet a tengerbe.
Kár, hogy nem értek máshoz,
és ebben sem vagyok olyan jó.
Lehetnék ács is, szakmámat tekintve,
de nem bírom a kőkemény fizikai munkát,
pirosra süttetni magam a tűző napon,
meg le is esnék a tetőről, mert ácsolás közben is
verset költök, képet festek, Istenen merengek.
Rám is szóltak, Feri ne álmodozz!
Ja, magyar építőipar; ki sem fizettek,
aztán ott van még a vegyesbolti eladó,
hát szűken szólva, tehénen jobban áll a gatya.
Szerintem túl sokan akarunk elbújni a
művészet ölébe a korbácsos valóság elől.
Az milyen lenne már, hogy a költőket
úgy keresnék a szerkesztőségek,
hogy elolvassák a verseket, amelyik legjobban tetszik azt megkeresik,
kialkudják és nem úgy, hogy
költők lincselnek, ők meg nem néznek mást, csak származást.
Meg hát, persze, kinek kellenek versek,
ki kíváncsi másra? Hát a fizetőképes kereslet biztosan nem.
Voltam a munkaügyi hivatalban is,
de nem hirdettek felvételt Királynak,
viszont volt szalagfűrészkezelő.
Láttam is magam, ahogy elmerengek nyálcsöppenésig az élet dolgain,
és levágom a kezem. Inkább nem.
Így szabadúszó lettem, nem tudom mi lesz holnap,
de minden este úgy fekszem le, hogy jobb napom volt annál,
mint akit kényszerítettek. Privát szabadságharcot vívok,
de ha a jövőbe gondolok, különösen reggel,
gyomorideg kap el, szorongás, hogy nincs helyem, ahova mennem kell.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-18 18:39:03
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-18 18:39:03