Szeretteim
Születtem tőle véresen,
Emlőjét téptem éhesen,
Lázrózsát rólam ő szakít,
Emberré sejtből alakít.
Kezembe betűt ő adott,
Ácsoltunk együtt kispadot,
Szereltünk össze életet,
Tudásból osztott bérletet.
Türelme hozzám nagykalap,
Rejtvények, dáma, kártyalap,
Emléke libben szerteszét,
Nem szedünk többé gesztenyét.
Szerelmet nála leltem én,
Létemnek alján, s tetején,
Őrizve kezem elkísér,
Oda, hol földünk égig ér.
Rettegtem tőle értem-e,
Szép lesz-e, s lesz-e érdeme,
Mesékbe szőttem álmait,
Ismerném bárcsak vágyait!
Őbenne forr mit hűtelen
Engedtem hűlni énvelem,
S feltárva minden legbelült,
Rákezdi fenn a hegedűt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-29 15:01:13
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-29 15:01:13