Előbb-utóbb szemétre kerül
Árvaságomhoz van halott elég,
legárvább, akinek halottja sincs,
az élethez nem kell tanú nekem;
valamelyiknél mindig van bilincs.
Valamelyik közülük előáll,
bizonyítani lojalitását,
a hatalomnak az ilyen ember
sokkal többet ér, mint az igazság.
Minket úgyis nagy leszámolással
fenyegetett az „egy igaz ember”,
ne nehezítsük meg a dolgait,
mert sokan vagyunk, akár a tenger.
Felszínre került, de elsodorjuk
hullámok hátán tehetetlenül,
ki életében „sosem hazudott”,
az előbb-utóbb szemétre kerül.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-11 12:02:35
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-11 12:02:35