Az igazság létezik
Érvekkel eldönteni mindent, nem lehet,
kell ahhoz egy csöpp siker, gyakorlati tett,
kell, hogy határozott légy, rád figyeljenek,
ne vágyjanak vissza a lehullt levelek.
Kell, hogy példa lehess sok ember oldalán,
neked igazad legyen, ne mondd, hogy talán,
világos légy, értsenek zsenik, ostobák,
légy tiszta tekintetű, mosolygós diák!
Az igazság létezik, az nem kitalált,
hogyha keresgélni kell, hazugságra vált,
aki nagyot akar, magát zabolázza,
mester ismérve az önkorlátozása.
Az ördög elhitette, hogy nem létezik,
ne várd meg, hogy véled is megismerkedik,
hogy legyőzd a megszokást, erőfeszítés
szükséges az élethez, és nem is kevés!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-05 11:10:09
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-05 11:10:09