A vonat menni akar
Átruccan rajtam az idő,
s mint piszkált seb a varon,
vérzek, velem a vonaton
mindenkiből kinő
a bizakodás, mint a gyom.
Nem tudom, hová nézzek,
hol van egy nyugodt fészek -,
ablakhoz szorítom homlokom.
Kinn csapkodnak fehér kövek,
zuhan a hó, ömlik, kavar,
de ellankad mihamar.
Most már nyugodni kellene.
Itt benn csöpög a zene –,
s a vonat menni akar.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-05 08:28:46
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-05 08:32:25