A rágó
Egy padban ébredt fel. Pontosabban, a pad alsó oldalára ragasztva. Érezte, a durva faforgácsból préselt deszka miként húzza, kapaszkodik, öleli megszáradt nyállal teli szöveteit.
Sokáig várta, hogy történjen valami.
Azután rátalált egy porszem. Elbeszélgettek az egzisztenciáról. A vallásról. Az élet fontosabb dolgairól. Férfiak egymás között.
Sokáig várták a következő porszemet. Férfiak egymás között.
Megtárgyalták az aktuál-politikát. Az inflációt. A rágó keményen tiltakozott a porszem nacionalista elvei ellen. Ő maga liberalista volt. Meg egy kicsit demokrata.
A következő porszem tehát sokáig váratott magára. De megérkezett.
Meghallgatta a rágó és társa vitáját. Érdekelte a munkanélküliség kérdése. Előadásokat tartott két újdonsült barátjának az autópályák állapotáról.
A rágó egy idő után megunta társait.
Egyre több porszem érkezett. Mind előadást akart tartani a mezőgazdaság válságos helyzetéről.
A rágó értelmetlennek tartotta a sok politikát. Férfiak egymás között. Nagyon unalmas volt.
A rágó elhatározta, elmegy innen. De a pad erősen tiltakozott, mondván, a gazdaság közérdekű téma. Faforgács-ujjaival kapaszkodott a rágóba, húzta vissza megszáradt nyállal teli rostjait.
A rágó nem tudta, hogyan került ide. Szomorú volt, és unalmas előadásokat kellett hallgatnia a folyók vizének szennyezettségéről.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-03 11:16:33
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-03 11:16:33