Bártfai Attila Márk
Balett
-vendégszöveggel-
Türkizkék topánba
Bújtatott lábaddal
Tiportál pofámba.
Hiába! Nem bánom.
Bárdot ragadok és
levágom, szép patád!
Kicsiny, vörös cipők
Táncolnak majd eléd.
Andersen írta őket,
Megfegyelmezni a
Páváskodó nőket!
Ő, az én királyom!
Hiába kértem: olvasd,
Kegyetlen meséit!
Így jár, aki hiú;
Nem ám türkiz patán
Szökellve, te nőstény
Sátán! Araszoljál!
*
Pá-pá, szép topánkák!
Fruzsinák, Jolánkák,
Mind igen féljetek!
Félre keféltetek?
Hátra meg előre?
Kapjatok erőre
Ribanckák! Hóhér ’gyün’!
Uzsgyi, vár a mezsgye!
Sikoltozzatok csak:
Könyörgöm, ne 'mesd' le!
Mindőtök beérem,
Patátok metélem
El, nem a gigátok.
Nem a fejetekben
Lakik a hibátok!
Lábatok a bűnös.
Kénes krémtől bűzös,
Sárga, kék cipőcskék!
*
Orcámba tapodtál
Drága? Had’ okítlak
Egy ovis nótára:
Régen hallottam, hát
Nem biztos, hogy pontos:
Ám kedves, bolondos!
*
„Szép az icipici
női cipő, női
cipő, női cipő!
Benne takarosan
lépked a nő, lépked
a nő, a nő!” : . Cipő.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-31 18:13:15 Utolsó módosítás ideje: 2011-04-01 09:01:14
|
|
|