AGY
A posztaczéli célkereszt
talált ma rám. Ki érted ezt,
e tájon bennszülött lehetsz,
de szabad már soha.
Ha jámbor lélek száll a földbe itt,
tapsol, visong a régi-új elit,
s egy boldog brávót még utánaint
irgalmas gyilkosa.
Precíz a nagyhatalmi gép,
a célkeresztes tar pribék
nem véti el költők szivét,
akármennyit kilő.
Lehet más, mondja, bármi más lehet,
lesz áltatás az altatás helyett,
látás helyett meg itt a látlelet,
vakkútba hullt idő.
A posztaczéli cél ma pang:
pár mandátumnyi ócska rang,
dezinformációs harang
és kocsmaismeret.
Csupán titkos visszfénye nő,
így rendelkezhet éppen ő
a minden agyban ott levő
anandamid felett.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Betiltható bonctechnika (Budapest, 2010)
Kiadó: Írmag Könyvkuckó
Feltöltés ideje: 2011-03-13 08:07:09
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-13 08:07:09