kivülről
kérdezték az ismerősök
mi leszek ha nagy leszek
feleletem az volt semmi
csak nézném a kék eget
belöktek az iskolába
kiöntöttem a tintát
sarokba is állítottak:
ki nem nyitottam a szám
betörtek mint igáslovat
vettek kabátméretet
zongorázni taníttattak
s lettem külön-németes
papírokkal igazolták
felnőtt vagyok és tanár
(rémisztő volt már a szó is)
s ott álltam a katedrán
ide-oda vitt az élet
minden csak történt velem
büszke is lehettem volna:
minden suo tempore*
volt valaki ki ezt élte
egy ismerős idegen -
én egy szőke kislányt látok
ki nézi a kék eget...
*a maga idejében
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-20 20:33:27
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-20 20:33:27