Bertók László
Találgatom, mi az
Marad a hétpecsétes,
se te, se én, se ő,
a ha hiába kérdez,
a stréber felelő.
Ülnek a fák az ágon,
töri az ág a fát,
egyik, hogy merre szálljon,
másik, hogy nincs tovább.
Egek között az égen
izzik a kerti gaz,
piszkálgatom, hogy égjen,
találgatom, mi az.
Valahol kellett volna,
valami esni fog,
de csak a füstje, korma,
ami már nyílt titok.
Firkálom ezt a verset,
pittyeget egy rigó,
fütyülni, az a legszebb,
hallgatni, az a jó.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Deszkatavasz (Pécs, 1998) Kiadó: Jelenkor
|
|
|