Altatódal
Befogok apró szeleket
jézuska-szekeredbe,
holnap hancúzok teveled -
sötét szemedet hunyd le!
Copfokat fonhatsz fejemre,
szemüvegem is játék,
elbeszélgetünk merengve -,
aludj el csöpp ajándék!
Aludj , és álmodj valami
nyugalmat anyukának -,
holnap te leszel az, aki
reggeltől estig játszhat!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Legyen valaki veletek (Budapest, 1970)
Kiadó: Magvető
Feltöltés ideje: 2011-01-29 12:52:20
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-29 12:52:20