Azt az egyet
Mit kéne a szerelemről szépet írni?
Hogy lehetne szerelmemért sose sírni?
Úgy, hogy jól kell választani, kit szeressek,
hétmilliárd ember közül azt az egyet.
Kit szeretek, annak lelke lelkem része,
az úristen azt a lelket tette félre
nekem, hogy ne legyek többé olyan árva,
az én szívem az ő szívét megtalálja.
Most, amikor verset írok, januárban,
akinek van, úgy indul el, nagykabátban,
összehúzza magán azt is, begombolja,
félig látszik ki az arca és az orra.
A szerelem enyhülést hoz télidőben,
íme, már tavaszt varázsol ki belőlem,
úgy érzem, jönnek a gólyák nem sokára,
rárepül a fészkük majd a szomszéd házra.
A szerelem így hozza a tavaszt nékem,
ezt az érzést semmi mással nem cserélem,
alá vetem magam az akaratának,
ha keresnek, előbb-utóbb megtalálnak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-01-09 05:32:30
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-09 05:32:30