Szigeti György
Látod, hiába mentél
Látod, hiába mentél,
senki se ment utánad.
Hitted, aranyra leltél,
és rajtad máz a bánat.
Tulajdonképpen így élsz,
két nemlét közt a hittel.
Nem késő még, ha megtérsz,
hogy költő vagy, te hidd el!
Másnak hiába mondod,
mert nincs rá semmi szükség.
A gondod a te gondod,
s belülről jön segítség,
a belső végtelenből,
ahol te vagy a kozmosz.
Úgy is maholnap eldől,
hogy viszonyulsz magadhoz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1997) Kiadó: Orpheusz Feltöltés ideje: 2011-01-05 14:19:50 Utolsó módosítás ideje: 2011-01-05 14:26:26
|
|
|