Vihar is lehet még
Esőfelhők a téli égen.
A karácsonyi feketében
oly hétköznapi lett a világ,
akár egy girbe-gurba faág.
Ünnep van, testté vált az álom,
tévelygek, mint egy utcabálon,
hajamba belekap, cibálja
egy sérült madár csonka szárnya.
Villámlik, vihar is lehet még.
Egy nyári vihar, ó, te szent ég,
mekkora tévedésbe estél,
mikor lesz ebből majd hideg tél?
Híveid becsaptad, karácsony,
ezen a téli utcabálon
milliók nem kaptak kalácsot -,
legalább nem fázik, ha fázott
eddig sok szegény utca népe,
de ígéret már van cserébe -.
hogy jönnek önkéntes Krisztusok,
és én majd a néppel koldulok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-12-27 06:08:00
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-27 08:13:01