Szonett
Egyetlen öltözet ruhám van,
száztízezerért másfél szobám.
Így harminc évig lesz gondja rám
az OTP-nek. S mikor hárman
lettünk, mert teltek a napok,
bútorért Hozzá folyamodtam,
megegyeztünk tizennyolc hónapban,
az örömtől mégsem tapsolok,
bár lehet, a reklám így kívánná;
az Illetékest úgysem zavarná,
hogy közben csak paszulyt eszem,
míg rántott csirkét rág a másik.
Harminc év múlva a halálig
nekem lesz zsíros életem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Legyen valaki veletek, Tudósítás a Kis utcából, Kővirágok (Budapest, 1970)
Kiadó: Magvető
Feltöltés ideje: 2010-12-07 13:55:07
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-07 13:55:07