Kozmikus magány
Gyémántkövekkel teleszórt
takaró alá bújik az este,
enyhe köd és lámpafények
fátyla vállamon, súlytalan terhe.
Gyermeki tekintetemnek
gondos asszonyság, a Hold vet ágyat
s ez a fáradt, jámbor szempár
magát párnái közé kívánja.
Ülök a padon, törődés
koldusa, a szél csak suttogva mer
kúszni a fák lombjai közt
s a mondat számban ájultan hever.
Minden gondolatom halkan
oson lábujjhegyen otthonában,
zaklatottan, álmatlanul
bebörtönözve a koponyámba.
Ülök, mélyeket lélegzek
s magamba szívom az éjt, a látványt,
én, vak csillagok pásztora
reggelre szóra bírom a magányt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-12-07 01:42:23
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-07 01:42:23