Hetven év
A hetven év is állapot,
akár a harminchárom,
csak már nem választ csillagot
szerelmes éjszakákon.
Akire hetven ráköszön,
vagy megtörte az élet,
vagy túlélte a vízözön
áradatát, övé lett
a Nagy Túlélő Vaskereszt
polgári kiadása,
időnként vicceket ereszt,
ha van rá társasága.
Ha van, aki hallgatja még,
ha szólalni merészel,
érezheti, hogy nem elég,
csak sok lehet a kényszer.
Biztosan tudja, véget ér
már lassacskán az élet,
titokban mégis mit remél,
ha semmit nem cserélhet?
Mert övé volt a születés,
övé lesz a halál is;
így együtt mindez nem kevés.
Hiába várja Párizs.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-11-11 06:00:58
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-11 06:00:58