Elmegy az ősz is
Így vagyok egyre csak álmos,
így, hogy a nap kikerülhet -
csókolok mindenkit véled,
aki most veled ülhet.
Nézem a reggeli párnám,
nézem a fényt az öledben -
látom, hogy falnak a fények,
látom a vért a sebedben.
Hallom a hangot a kőben,
hallom a tiszta beszédet -
csobban a bor a pohárban,
villan a csel, a csalétek.
Elmegy az ősz is, a gyáva,
elmaszatol, nem iramlik -
donog egy röpke bogárral
a nap, s a fejemre hanyatlik.
Így leszek egyre csak egyszer,
Így maradok megalázva,
így csacsog csőre a sárnak,
míg a mesét elodázza.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1997)
Kiadó: Orpheusz
Feltöltés ideje: 2010-11-07 05:33:27
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-07 07:37:23