picilány néha rád találok.
egy-egy zeneszám
allegrettójaként túlfénylik
kacagásod kertemben
a rembrandt dáliákban.
néha ott táncolsz
a giccses naplemente
szélben rezgő nyírfa
remegő ágában
és nevetve sírsz
apró bukásaidon.
picilány, csak idebent
nem vagy.
ide-oda jár a szív.
többre nem telik.
holnap is kereslek.
talán épp ott,
ahol tényleg
megtalállak.