Épp dal
Épp dal
1.
Törékeny tányérom
Tanyátlan ágyékom
Anyátlan apám
Apátlan anyám
Nem csak az ágyékom tanyátlan
Az asztalon nincsen tányérom
Tányérom-tányérom, ej, üres
Nincs benne-nincs benne húsleves
Tányérom-tányérom, hej, kopár
Nincs benne-nincs benne jó kapor
2.
Anyám az úton egyedül ballag
Van rajta, van rajta jó sok szalag
Szalagok színesek, mint a nap meg a fű
Magára tekeri, csillog az gyönyörű
Megáll az úton, este van, süt a nap
Előtte apám, egymásra hajlanak
Fehérek a naptól, sárgák meg színesek
Mint a szivárvány, aminek a színe sok
Apám az anyámat öleli, szorítja
Látom a szemüket csillagra kisírva
Látom a szemüket, szerelmes rubin szem
Látom az arcukat, olyan, mint sohasem
Táncolnak, forognak egymásba karolva
Táncolnék én is, ha ez mind megvolna
3.
Kiszáradt fatövén papírok hevernek
Színtelen este van, nem látok szerelmet
Anyámat síratom, szegénykét, édeset
Alig volt keveset, és gyorsan elveszett
4.
Törékeny tányérom
Hibátlan műanyag
Nem törik, az inkább
Eltörik, elszakad
Nincsen már levesem
Amit ő hűtene
Istennek dolgozik
Oda van ültetve
5.
Így van ez, ha nem hiszel, és csak álmaid vannak
Fújhatod, hűtheted, és főzhetsz magadnak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-10-04 16:32:25
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-04 16:32:25