Vihogva játszik a porral a nyári szél,
Kis tölcsért formáz, csigát karikáz.
Susog a csibész, szoknyák alá néz,
Fellibbenti, s lágy, rezgő combokat simít,
Majd elunva csábjátékát tovasuhan,
Csiklandva kerget egy falevelet
Nézi egy öreg: elvan a gyerek,
Ha játszik s ráncos arca cinkosan ragyog.