Sanszonáta
1.
Ma reggel
eső után
felragyogott a tekintetem
mikor a járdán megpillantottam
egy földigilisztát.
A háromötöd része
még élt.
Mekkora lehetett
vajon fénykorában
ha a megmaradt rész
9 centiméter hosszú volt.
4.
Ellipszis pályán keringek,
a közeledben minden heves
már-már elviselhetetlenül
a legtávolabbi szakaszokban
hűvös már-már stb.
Ha sikerül a fókuszban maradnod,
Az idők végezetéig.
3.
Levetett kabátjával együtt az előszobában
hagyta az otthonról hozott illatokat.
Bőre és haja frissen mosott és vasalt.
A rokonok is mind kibújtak az
ünnepi alkalomra és üdvözölték a rég
nem látott vendéget.
Hazatérés előtt majd magára ölti őket ismét.
2.
Két nappal később
megint láttam egyet
száz százalékig
halott volt.
Így van ez a
városi gilisztákkal,
remélem,
hamarosan megjelennek a
betonfúrásra alkalmas mutációk is.
Elhasználódott a levegő.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.