Il-g¿ira
(A sziget)
Ez a busz járt itt a szüleim születésekor is.
Akkor is így merték a pocsolyát a kertbe,
a házak korát is csak a kosz jelzi a falon.
Luzzuk őrző szemei közt versengnek
horgásztudásban gyermekek és nagymamák
évek múlva, évszázadok múlva is.
A sziget örök, a tenger örökebb. Az ember
nyomát csak a dombok őrzik meg,
méhükben a kőfaragóból óriás lesz,
a földművesből tudós csillagász.
Az ő emlékük él, de én nem tudok követ vájni,
hogy emlékezzen rám is a sziget.
S ha építek, vajon jó-e örökkön néznem
alkotásaim lassú létharcát a vízzel?
Engem a kő rejt el, a követ a tenger.
Egy busz talán még akkor is itt fog járni valahol.
2009. október
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.