mesékre vágynál
Gondozott fű már-már gyep rothadó
körte megszáradt tiszta íz, lebegő.
(Kezet mosol egy pléhvödörben pólód
alatt két bimbó napozik.)
A kérdőjeleket rég elhagytam belőled,
s fáj, mint egy meg sem írt vers ha-
sonló részei. Én belenézek a Napba, száradó
ruhára hunyorgok. Félve rád. Te még egy
tea mellett is meddő mesékre vágynál?
Korán van indulni (innen már ki). Vala-
honnan mindig valahová kell csak. Meg-
állapodni készre gyártani kerteket.
Sarokba labdát kulcsot konyhapultra.
(Ma szűkebbre húzzuk a kerítésléceket,
mik mindeddig valahol bennünk voltak.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.