Nyakamba kellett volna venni
Sokszor kilazult, kioldódott belőle a tudat.
Volt egy keskeny rés és mégse fújta a levegőt,
a szuszogás szagát. Hogy szétválik az idő.
A klinikai halál állapotában volt, még hoztak
defibrillátort. Szemhéját figyeltem,
tudtam, feladta. Ő volt az Apám. Cigizni
tanított és leszoktatott az italról és geodéták
prizmájában néztük a kitűzött házunk sarkait.
Nyakamba kéne vennem, egyszer utoljára még. Végig
vinni a hiába felélt életen, lassabban, mint ahogy
az imént lepergette. Meg is állhatnánk, fázós déliek,
a hideg északi szélben, amíg elül a tenger pora.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.