Nem láttam
Nem láttam egyet sem
nemzedékem legnagyobb elméiből.
(De láttam anyám kiterítve a menyegzőre.)
Nem láttam még senki arcán
szégyenpírt, ha tán hazudott volna.
(De láttam a sminket, mit akkor viselt anyám.)
Nem láttam kegyelmet,
sem szeretetet földi halandóban.
(De láttam azt, ki anyámat akkor megmosdatta.)
Nem láttam könnyeket,
sem hulló esőcseppeket máson.
(De láttam a vízcseppet anyám olvadó homlokán.)
Nem láttam senkit
magam tükrében megjelenni.
(De láttam magamat halott anyám szemében.)
Ennyi!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.