Könyvek a porban
Leporolom örökölt könyvtáramat.
Akkurátusan porolok, úgy lesz jó a könyveknek.
Vékony csíkban besüt a nap.
Szállong a por. Pont mint a hülye filmekben.
Gyönyörűség.
Egy Strindberget adok két Kosztolányiért!
Akkor most Kosztolányit értékeltem le?
Vagy Strindberget föl?
Vagy csak nagyobb szükségem van két jó Kosztolányira,
mint egy vacakabb Strindbergre?
Vagy csak az egészséges sznobériában bízom,
hogy ők jobb szeretik az erős németet,
mint a gyenge magyart?...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.