Megfesteném... (jav)
(Kunszentmártoni emlékképek)
Megfesteném szőke fürtjét a partnak,
Zöld füzesek közt a türkiszkék folyót.
Bronzsárga fövenyt, mézaranyba omlót
Ezüst kupoláit a víztarajnak.
Hidat festenék, fölé templom tornyát
Acélpillért a ködszürke hídlábra
Lila szederbokrot, barna hínárba
Mustár harangszót, kékgyöngy alleluját
Fekete iszapot, bíbor jegenyéket.
Márványfehérre a viselt szegénységet,
Lázadó véremet vörös haragosra.
A Körös csak ring, testem ecset, vászon.
Hömpölygő színei tisztára mosva
Rádobott lepel csak korhadt favázon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.