egyben
Egyben vagyok (háttal a romoknak),
bár még nem teljes egészen,
de már magamat adom, másoknak,
s néha magamnak is, merészen.
Valami titkos rend tart össze, érzem:
már nem idegen s nem ismeretlen
a másik, ha a tükörképet nézem.
Csak az őszinte szerelmet remélem,
mikor, ha szeretek, szeret kezem,
a szívem, de még a lábam is,
s bár gyakran nem szeretkezem,
nekem már élvezet a vágya is...
A konok vágy tart mindig rendet bennem,
hogy egy jó illatban végre megfürödhessem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.